Hyvinkään Työväen Mieskuoro

Hyvinkään Työväen Mieskuoro on 95 vuotta toiminut yli 30:n laulajan Hyvinkään aktiivisin kuoro.

Harjoittelemme kerran viikossa tiistaisin klo 18 - 21 Hyvinkään Yhteiskoulun musiikkiluokassa (D-ovi, käynti Hyvinkäänkadun puolelta sisäpihalta) johtajamme, kanttori Taru Paasion johdolla.

Mies, tule mukaan hyvän harrastuksen pariin!

JÄSENILLE

- HUOM! Sunnuntaina kesäkuun 3. on vielä yksi keikka seurakunnalle, messu klo 10! Ja pe 8.6. Iltamantie 7:ssä. Laulut Kalenterissa.

- Jäsenet sivulla ennakkotietoa Ylläs -matkasta!

-Varasto -sivun alussa lista Ylläksen lauluista, ladatkaapa kansioonne ja jo toukokuussa mukaan kasseihin!

OB:lla harjoitukset 10.6. klo 19 Kehäkujalla!

Päivitetty 19.5.2018 klo 15:00 -RL-

___________________

Hyvinkään Työväen Mieskuoro

Kuoro on toiminut vuodesta 1923 lähtien eli vietimme vuonna 2013 kuoron 90 -vuotisjuhlaa. Toimintansa aikana kuoro on esiintynyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.  Ulkomaiset esiintymismatkat ovat suuntautuneet Unkariin, Sveitsiin, Saksaa sekä  kaikkiin Pohjoismaihin mukaan lukien myös Islannin, entisen Neuvostoliiton alueelle ja useasti Eestiin.  Kuoro on vieraillut myös Hyvinkään  ystävyyskaupungeista Ruotsin Motalassa, Norjan Egersundissa, Tanskan Korsörissä, Unkarin Kecskemétissä, Saksan Bad Hersfeldissä ja Venäjän Kostromassa. Hyvinkään Työväen Mieskuorolla on ystävyyskuorot Tallinnassa ja Norjan Tromsössä. 

Hyvinkään Työväen Mieskuoro konsertoi aktiivisesti niin kotikaupungissaan kuin myös sen ulkopuolella.  Vuosien varrella kuoro on tehnyt kotimaassa lukuisia konserttimatkoja Kemistä Kotkaan ja osallistunut lähes kaikkiin liittonsa musiikkijuhliin ja muuhun toimintaan erittäin aktiivisesti.  Hyvinkään Työväen Mieskuoro on vireimmin toimiva kuoro kaupungissa ja se on esiintynyt ja esiintyy vuosittain useissa kaupungin, seurakunnan ja muiden yhteisöjen tilaisuuksissa.  Kuoron perinteisiin kuuluu myös jokavuotiset kevät- ja joulunajan laulukierrokset vanhainkodeissa ja sairaaloissa.  Toimintaan ovat lisäksi kuuluneet radionauhoitukset ja äänitteiden teko, vuonna 2011 tehtiin Joulu-CD "Alla tähtitaivaan" ja elokuussa 2014 julkaistaan meriaiheista musiikkia sisätltävä "Meren aalloilla" -CD.   

Kuoron vahvuus on tällä hetkellä noin neljäkymmentä laulajaa, jotka Taru Paasion johdolla harjoittelevat tiistaisin Hyvinkään Yhteiskoulun musiikkiluokassa.  Kuoron tämänhetkinen ohjelmisto koostuu perinteisten mieskuorolaulujen ja kirkkolaulujen lisäksi viihteellisemmästä osasta, johon on kerätty aivan uusien laulujen lisäksi yli 90:n toimintavuoden aikana esitettyä ohjelmistoa kansanlauluista slaavilaisiin siis musiikkia kaikille, kirkosta kapakkaan!

Kuoron yhteydessä on aina toiminut vireitä pienryhmiä, joista tällä hetkellä on hengissä "Kultakurkut -kvartetti" ja ”Otto Baritones -tuplakvartetti".