Tervetuloa kuoromme sivuille!

Koronan varjosta huolimatta toivotamme kaikille mukavaa syksyä ja terveyttä Valssipotpurillamme


Tulevia tapahtumia:


Lauantaina 3.10. klo 16 Yhteiskonsertti Riihimäen Työväen Mieskuoron kanssa Harjurinteen koululla Riihimäellä

Lauantaina 7.11. klo 17 Yhteiskonsertti Riihimäen Työväen Mieskuoron kanssa Hyvinkään yhteiskoulun salissa


Kuoron Kevätarpajaisten voittoluettelo

Arvonta suoritettiin 5.6. Hyvinkään poliisiasemalla, valvojana lupasihteeri Jessica Forsel.

Voitot on noudettavissa elokuun ajan Hyvinkään Kiinteistötarvike –liikkeestä, Hämeenkatu 25, Hyvinkää liikkeen aukioloaikoina (aamupäivisin)

Kuoro kiittää arpojen ostajia ja palkintojen lahjoittajia tuesta ja toivottaa kaikille ystävilleen mukavaa ja rauhallista kesää!  


STM:n Mieskuoropäivät olivat Hyvinkäällä 17.2.2018

Suuret kiitokset kaikille STM:n Mieskuoropäivien osallistujille, tuomareille ja yleisölle, teitte kanssamme onnistuneen mieskuorotapahtuman!

Demokraatti lehdessä 22.2. sivuilla 14-15 oli iso juttu STM:stä ja Mieskuoropäivistä, se on skannattu seuraviin kahteen sivuun 1 ja sivuun 2

Aamupostissa 20.2. oli seuraava Lukijan juttu konsertistamme

Paikallinen lehtikin noteerasi numerossaan 19.2. tapahtumamme: 

Striptease tanssija toi hyvinkääläiselle tuplakvartetille hopeaa – Kuorokilpailun voittajalla saunavihdat rytmisoittimina

Hyvinkään Työväen Mieskuoron tuplakvartetti Otto Baritonesissa lauloivat Markku Paavola (vas.), Timo Lindén, Matti Tikkanen, Reijo Kauppila, Ari Sirén, Ari Vilhunen, Risto Lahti, Markku Hannola ja Seppo Nietula.

Kari-Veli Lehtonen


Hyvinkään Työväen Mieskuoron tupla-kvartetti Otto Baritones toiseksi STM:n Mieskuoropäivillä.

Teiskossa 1989 hukkuneen Asko Raivion säveltämä ja sanoittama ”Striptease tanssija” oli tullut yhtye Kasevan läpimurtolevynä 1974 julkisuuteen.

Kappale osoittautui oikeaksi valinnaksi myös lauantaina Hyvinkään Työväen Mieskuoron tuplakvartetti Otto Baritonesille Suomen Työväen Musiikkiliiton STM:n Mieskuoropäivillä. Hyvinkääläisen Ilmo Häkkisen ”Lähtevien laivojen satama” ja Raivion menestyskappale toivat isännille hopeasijan.

Hyvinkään Työväen Mieskuoro juhlisti 95. toimintavuottaan järjestämällä STM:n Mieskuoropäivät ja perinteisen pienryhmäkilpailun. Loppukonsertti oli Hyvinkääsalissa, karonkka ravintola Harlekiinissa ja pienryhmäkilpailu kaupungintalon aulassa.

Tuomaristoon kuuluivat puheenjohtaja Vesa LintulaArja Virtanen-Haapasalmi, Jukka Palonen ja sihteeri Jaana Palanterä.

Voiton vei Harjavallan Työväen Mieskuoron kahdeksan laulajan Kvartti. Tuomaristoa miellytti Kippari Kvartetin kaltainen, huumoripitoinen kokonaisuus, missä jopa saunavihdat toimivat rytmisoittimena. Kolmesta kappaleesta ”Vaarit saunassa”oli kansanlaulu, kaksi muuta Asko Vilénin sävellyksiä. Esitystapa, laulut ilman papereita ja nuottitelineitä, sai arvostelijoilta kiitosta ja suositeltiin muidenkin käyttöön.

Isännät saivat hopeaa, kun suomalaisten miesten yleisimmästä lauluäänestä, baritonista nimensä ominut Hyvinkään Otto Baritones esitti kappaleensa, jotka molemmat olivat Seppo Nietulan sovittamia ja tuomariston arvostelussaan kiittämiä. Laulajien todettiin kehittyneen hurjasti.  Äänessä olivat Timo Lindén, Markku Paavola, Matti Tikkanen, Reijo Kauppila, Ari Sirén, Ari Vilhunen, Risto Lahti, Markku Hannola ja Seppo Nietula. Juontaja Hannu Oikarinen kertoi marraskuisesta voitosta Tampereella Veteraanien kulttuurikatselmuksessa.

Kolmanneksi tuli Nokian Työväen Mieskuoron Bosset. Kunniamaininnat saivat Ruotsinpyhtään Työväen Mieslaulajien Ruukin Äijät ja kotkalaisen Mieskuoro Kisailijoiden Takinkääntäjät.  Nimen aitous ”todistettiin” takit oikeasti kääntäen.

Hyvinkään toinen joukkue, Kultakurkut, ei kärkeen sijoittunut. Kvartetissa lauloivat Tapani Hertell, Valto Tikkanen, Markku Paavola ja Martti Nissilä. Kvartetin lauluista on äänitetty kaksi CD:tä.

Kilpailua seuranneen hyvinkääläisen Tuija Lahtisen suosikit olivat Ruukin äijät ja hyvinkääläiset. Mieskuorolaulusta pitävänä hän nautti matalista äänistä ja sai sanoista hyvin selvää. Oma kisakokemus tuli lapsena Porissa, missä annettiin ohjeeksi ”laula tyttö ponnekkaammin”.

Hyvinkään Työväen Mieskuoro

  • Perustettu syyskuussa1923 Orlingin Ruokapaikassa Asemakatu 10:ssa.
  • Vahvistus yleisessä kokouksessa Työväentalolla 17.12.1923.
  • Ensimmäinen laulunjohtaja Adiel Kuitunen.
  • Suomen Työväen Musiikkiliiton (STM) Uudenmaan piirin jäsen.
  • Kuoron nykyvahvuus noin 30 laulajaa.
  • Harjoitukset Taru Paasion johdolla tiistaisin Hyvinkään Yhteiskoulun musiikkiluokassa.
  • Kuorossa pienryhmät Kultakurkut-kvartetti ja Otto Baritones-tuplakvartetti.
  • Puheenjohtaja Risto Lahti, sihteeri Hannu Oikarinen.
  • Kunniajäsenenä mm. Asko Vilén.

Uutisia:

Kuoron "Otto Baritones -lauluyhtye" palkittiin ainoana lauluyhtyeenä kunniamaininnalla Tampereella 11. - 12.11. pidetyissä "Veteraanien kulttuurikatselmuksessa" 

otto_britones_v_koski.png


Kuoron merihenkistä musiikkia sisältävää "Meren aalloilla" CD:tä on vielä saatavana 5 eurolla kuorolaisilta ja sitä on myös mahdollista tilata postimyynnistä Suomen Työväen Musiikkiliitosta, tilaa tästä!


Vuosikokoustiedote 28.11.2017:

Taru Paasio jatkaa Hyvinkään Työväen Mieskuoron johtajana

Hyvinkään Työväen Mieskuoro valitsi vuosikokouksessaan vuodelle 2018 kuoron taiteelliseksi johtajaksi edelleen Taru Paasion, varajohtajana toimii Seppo Nietula, jolla on myös vastuu kuoron pienryhmätoiminnasta.   Kuoron puheenjohtajana jatkaa Risto Lahti, sihteerinä Hannu Oikarinen ja taloudenhoitajana Seppo Nietula.  Muut johtokunnan jäsenet ovat: Keijo Huuhka, Tapio Kanerva, Martti Rimpiläinen ja Ari Vilhunen, johtokunnan varajäseniä ovat Kai Flang ja Markku Paavola.

Vuosi 2018 on kuoron toiminnan 95v -juhlavuosi ja kaikki vuoden aikana olevat tapahtumat ovat osaltaan juhlavuoden tapahtumia, varsinaista juhlakonserttia ei vietetä.  Helmikuun 14. on Ystävänpäivä ja sen merkeissä vietetään ”Ystävänpäivän Iloista iltaa” ravintola Harlekiinissa, jolloin kuoron lauluesitysten lisäksi kuullaan pikku sketsejä ja lauletaan runsaasti yhteislauluja. Seuraavana lauantaina 17.2. kuoro isännöi Suomen Työväen Musiikkiliitto STM ry:n Mieskuoropäiviä Hyvinkäällä.  Päivän ohjelmaan kuuluvat Pienryhmäkilpailut Kaupungintalolla ja illalla mukana olevien kymmenen mieskuoron ja parhaiden pienryhmien konsertti Hyvinkääsalissa. 

Maaliskuussa tehdään konserttivierailu lähiseudulle.  Kuoron perinteisiin keväisin kuuluvat myös laitosesiintymiset, Naisten päivän konsertti 8.3., Kansallisen Veteraanipäivän konsertti 27.4. ja Vappuaaton Työväenmusiikin konsertti yhdessä Hyvinkäänkylän puhallinorkesterin kanssa Kaupungintalon aulassa.  Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna Hyvinkään Työväen Mieskuoro ja sen Otto Baritones -lauluyhtye suuntaavat kohti Yllästunturia ja osallistuvat siellä järjestettävään Ylläs Acappellas -kuorotapahtumaan.  

Kuoron laulajavahvuus on tällä hetkellä noin 35 miestä ja etenkin nuorten miesten toivotaan löytävän kuoroharrastus omakseen.  Kuoro odottaa edelleen esim. lukuisten suihku- ja karaokelaulajien löytävän myös mieskuoron harrastuksekseen.  Työväen Mieskuoro harjoittelee Yhteiskoulun musiikkiluokassa tiistaisin 9.1. klo 18 alkaen koko kevätkauden.

Kuoron nettisivut www.tyovaenmieskuoro.fi  


Osa kuorolaisista oli mukana Teatteri Päivölän musikkinäytelmässä Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen. Tässä kuoron mustalaiset:

Mieskuoro.jpg

 

Oheisessa linkissä vilahtelee kuorolaisiakin!

KUVAT  

 Uutisarkisto:

La 27.2.2016 kuoro ja sen Otto Baritones -yhtye osallistuivat Suomen Työväen Musiikkiliitto STM:n Mieskuoropäiville ja pienryhmäkilpailuihin Kotkan Konserttitalossa.  Kuoro sijoittui omassa sarjassaan hopealle kotkalaisten viedessä voiton ja Otto Baritones -yhtye myös hopealle voiton mennessä Nokian Työväen Mieskuoron Vajaat lasit -ryhmälle.

Lauantaina 25.10.2014 kuoro oli mukana STM:n Mieskuoropäivillä Loviisassa.  Kuoron pienryhmät Kultakurkut -kvartetti ja Otto Baritones -yhtye osallistuvat yhtyelaulukatselmukseen, jonka voitti Nokian Työväen Mieskuoron "Vajaat lasit" -kvartetti, kolme seuraavaa ryhmää saivat kunniamaininnan näiden joukossa oli kuoromme "Kultakurkut"

* La 26.4.2014 pidettyjen iltamien tuotto oli  1529,74 euroa, joten saimme mukavan lahjoituksen Uusi Lastensairaala 2017 -keräykselle, kiitos!

llastensairaala_logo-2.png

Hyvinkään Työväen Mieskuoro menestyi STM:n 2013 Mieskuoropäivien pienryhmäkilpailussa, kuoron Kultakurkut-kvartetti voitti kilpailun ja tuplakvartetti Otto Baritones tuli kovatasoisessa kilpailussa kolmanneksi! 

mieskuoropaivat_2013_rmk_010.jpg

STM:n Mieskuoropäivien 2013 voittajat, Kultakurkut-kvartetti: Tapani Hertell, Valto Tikkanen, Markku Paavola ja Martti Nissilä (Tapani ja Martti laulavat myös Harjavallan Työväen Mieskuorossa)

 

 mieskuoropaivat_2013_rmk_003.jpg

 

Samassa kilpailussa sijoittui kolmanneksi kuoromme tupla-kvartetti Otto Baritones: Tapio Kanerva, Ari Vilhunen, Risto Lahti, Timo Lindén, Markku Paavola, Reijo Kauppila, Unto Kuusinen ja etualalla oleva ryhmän harjoituttaja ja säestäjä Seppo Nietula.

Molemmat ryhmät ovat tilattavissa keikoille, "Ota yhteyttä"-valikon kautta!


Juttu kuorostamme Hyvinkään kaupungin kulttuuri- ja matkailulehdessä VILLARI:ssa 1/2013 (sivun 15 alalaidassa)


 Hyvinkääläiset mukana STM:n Mieskuoropäivien voittajaryhmässä

STM:n Mieskuoropäiviä vietettiin Raumalla lauantaina 27.10.2012. Tapahtuman kvartettikatsauksessa jaetun 1. sijan saavuttivat Nokian Työväen Mieskuoron Väliporras sekä Korpilahden pienryhmä Miehet, joka muodostuu Harjavallan Työväen Mieskuoron ja Hyvinkään Työväen Mieskuoron laulajista. Hyvinkään Työväen Mieskuoron oma ryhmä Otto Baritones saiu myös tuomaristolta hyvät arvostelut.  Kvartettikatsaukseen osallistui yhteensä 7 kvartettia ja tuplakvartettia.
 
Rauman Työväen Mieslaulajien isännöimillä Mieskuoropäivillä kuultiin myös yhteiskonsertti, jossa esiintyivät kaikki tapahtumaan osallistuneet kuorot sekä laulajista yhdistetty suurkuoro. Lisäksi konsertissa vieraili Rauman Työväen Naiskuoro Jani Huhtalan johdolla.
 
Seuraavat mieskuoropäivät ovat jo suunnitteilla syksyksi 2013.

img_5353-1_kvartetti_rauma.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pienryhmäkilpailun voiton jakajat Korpilahden pienryhmä Miehet, mukana Tapani ja Martti Harjavallasta ja Markku ja Valto Hyvinkäältä

img_5350-1_otto_baritones_rauma.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvinkään Työväen Mieskuoron tuplakvartetti Otto Baritones Raumalla

Kuvat: Ari Vilhunen

Lisää kuvia Raumalta  http://www.stmmusic.net/index.php/fi/tapahtumat/muut-tapahtumat/kuvagalleria


Hyvinkään Työväen Mieskuoro kansikuvapoikina  Työväen Sävel -lehdessä 3/12  


img_3921.jpg

 

 

 

Kuoromme marssilla

Landskronan pohjoismaisilla

Laulujuhlilla 15.6.2012

 

 

 


 Oheinen juttu julkaistiin Aamupostissa 15.8.2011:

http://www.aamuposti.fi/artikkeli/65874-kuoroharrastus-on-paljon-muutakin-kuin-laulua


Seuraava ilmoitus julkaistiin Aamupostin "Harrastus- teemanumerossa 14.8.11: 

Mies, tule mieskuoroon!

Hyvinkään aktiivisin kuoro,

Hyvinkään Työväen Mieskuoro

aloittaa uuden toimintakauden

uuden johtajan Taru Paasion johdolla.

Tule tutustumaan kuoromme toimintaan

harjoitusiltoina tiistaisin 16.8. lähtien klo 19

ja syyskuussa myös sunnuntaisin klo 18

Aseman puukoulun saliin!

Riittää kun osaat ja haluat laulaa!

Lisätietoja kuoromme toiminnasta ja

yhteystiedot löydät kuoromme sivuilta:

www.tyovaenmieskuoro.fi tai soita:

Pj. Risto Lahti 0400 415 463Kuvia Vappulauluista 2011 kuva-albumissa (linkki)

Olimme mukana Turussa Suomen Työväen Musiikkiliitto STM:n Mieskuoropäivillä 5.2.2011!  (Linkki)      Juttu: Paavo Salonen/Turku 


(Seuraava artikkeli on julkaistu Aamupostissa 20.5.2010 kuoromme Saksan matkan jälkeen) 

Hyvinkään Työväen Mieskuorolla onnistunut Saksan matka.

Ystävyyskaupungissa pidettiin hyvänä

Hyvinkään Työväen Mieskuoro palasi myöhään viime sunnuntaina viikon mittaiselta Saksan konserttimatkalta.  Kuoro vieraili kolmen päivän ajan Hyvinkään ystävyyskaupungissa Bad Hersfeldissä konsertoiden siellä Kurpark –kylpyläparantolassa sekä kaupungin kirkossa.  Molemmat konserttipaikat olivat akustiikaltaan mahtavia ja kuoro sai erittäin tyytyväisen vastaanoton kuulijoilta onnistuneista esityksistään.  Kuoron isäntänä toiminut Performance Fibres AG:n tehtaan kuoro oli mukana kummassakin konsertissa omalla osuudellaan.  Keskiviikkoillan karonkassa isäntäkuoro kutsuttiin hyvinkääläisten ystävyyskuoroksi ja kuorot sopivatkin jo saksalaisten vastavierailusta Hyvinkäälle vuonna 2013.

Kansainvälisessä kuorokilpailussa kolmas sija

Bad Hersfeldistä Työväen Mieskuoro siirtyi Goslarin kaupunkiin, jossa järjestettiin neljän päivän ajan Euroopan työväen kulttuurijärjestön IDOCO:n 16. Musiikkijuhlat.  Hyvinkääläiset esiintyivät jo heti ensimmäisenä päivänä kahdesti, ensin juhlien Avajaiskonsertissa Suomen edustajana ja myöhemmin illalla kirkossa järjestetyssä yökonsertissa.  Lauantaiaamupäivällä Hyvinkään Työväen Mieskuoro otti osaa kansainväliseen kuorokilpailuun saavuttaen sen Folklore-sarjassa kolmannen sijan kovassa yhdeksän osallistujan kisassa.  Kilpailun voitto meni saksalaiselle nuorisokuorolle Take Four ja hopea tanskalaiselle sekakuorolle AOF-köret Horsensille.  Kuoro esiintyi vielä juhlien ulkokonsertissa, Rammelsbergin kaivosmuseokeskuksessa sekä juhlien päätöskonsertissa.

Kaiken kaikkiaan matka onnistui erinomaisesti ja kuorolaisten 32 -päinen joukko seuralaisineen olivat erittäin tyytyväisiä sekä musiikilliseen menestykseen ja onnistumiseen että matkan aikana koettuihin yhteisiin hetkiin vapaa-ajalla.

********************************************************************************

(Seuraava artikkeli on julkaistu Aamupostissa 14.8.2009 harjoituskautemme alkaessa)

 Mieskuoroharrastus sopii myös karaoke-laulajille

Mieskuorolaulu on hyvä ja paljon antava harrastus.  Mieskuorossa tunnetaan samanlaista yhteenkuuluvuutta ja toimimisen iloa kuin kaikissa muissakin harrastuspiireissä ja lisänä on musiikki ja esiintymisen ilo harjoitusjaksojen jälkeen.  Kuorossa laulaminen on kovassa nosteessa tällä hetkellä, siitä on osin kiittäminen televisiokanavien kuoro-ohjelmia, toisaalta myös esitettävä ohjelmisto on muuttunut ja nykyaikaistunut.  

Hyvinkään aktiivisin kuoro, Hyvinkään Työväen Mieskuoro hakee riveihinsä syksyn harjoituskauden alkaessa uusia laulajia.  Jo vuosia keinoina on käytetty vanhaa ”tuo mukaan kaverisikin” -periaatetta.  Myös karaokelaulajien kanssa on oltu yhteyksissä ja yritetty motivoida heitä kuoroon.  Lisäksi maksulliset ilmoitukset paikkakunnan lehdissä ovat tuottaneet tulosta.  Kuoron yli 30-päiseen laulajakaartiin on aina vuosittain saatu muutama uusi laulaja korvaamaan ansaitulle eläkkeelle siirtyneitä veteraaneja. 

Kuoron syyskausi alkaa tiistaina 18.8. kello 19 harjoituksilla Aseman Puukoululla ja ensimmäinen syksyn esiintyminen on jo lauantaina 22. elokuuta kello 11.00 Hyvinkään torilla.   Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Hyvinkäällä järjestettävä ”Ruskan Sävel” kuorofestivaali, jossa kuoro on merkittävällä panoksella mukana.  Sen jälkeen alkaa Hyvinkään Työväen Mieskuorolla ankara harjoittelujakso, sillä tähtäimessä on ensi kevään Saksan matka.  Kuoro on ilmoittautunut toukokuussa pidettäville  Euroopan työläislaulajaliiton IDOCO:n musiikkijuhlille Saksan Goslarissa ja samalla matkalla tullaan tekemään vierailu Hyvinkään saksalaiseen  ystävyyskaupunkiin Hersfeld-Rotenburgin piirikuntaan.  

Tiukan harjoittelun lomassa kuoro toki pitää kiinni perinteistään vieraillen syksyn aikana hyvinkääläisissä laitoksissa ja hoitokodeissa ja on osaltaan mukana seurakunnan tilaisuuksissa.  Kotimainen kuorovierailu tehdään marraskuun puoliväissä Nokialle, jossa osallistutaan Suomen Työväen Musiikkiliiton Mieskuoropäiville ja sen yhteydessä pidettäviin Pienryhmäkilpailuihin, kuorollahan on aina ollut toiminnassaan mukana vilkas pienryhmätoiminta, josta tällä hetkellä toimivin on ”Kultakurkut” kvartetti. 

Kuoron laulajavahvuus on tällä hetkellä noin 30 miestä ja etenkin nuorten miesten toivotaan löytävän kuoroharrastus omakseen.  Kuoro odottaa ja toivoo esimerkiksi lukuisten karaoke-laulajien löytävän myös mieskuoroon.  Työväen Mieskuoro harjoittelee Aseman Puukoulun tiloissa 18.8. alkaen tiistaisin klo 19.

Kuoron nettisivut www.tyovaenmieskuoro.fi

 


 (Seuraava artikkeli on julkaistu Aamupostissa 3.9.)

Työväen Mieskuorolla avoimet ovet tiistai-iltana

Hyvinkään Työväen Mieskuoro tarjoaa tiistaina 7.9. kello 19.00 Aseman Puukoulun salissa kaikille mahdollisuuden tulla tutustumaan kuoron harjoituksiin ja tutustumaan siihen miten Hyvinkään aktiivisin kuoro harjoittelee johtajansa Kalevi Toropaisen johdolla.  Avoimissa harjoituksissa on mukana myös kuoron naistoimikunta mehu- ja pullatarjoiluineen.

Kuoron yhtenä taka-ajatuksena on tietenkin saada laulusta kiinnostuneita miehiä liittymään joukkoonsa sekä tukea laulavien miesten puolisoita rohkaisemaan ukkojaan lähtemään kotoa kuoron harjoituksiin.  Aiempien vuosien maksulliset lehti-ilmoitukset sekä perinteinen kavereiden mukaan houkuttelu on vuosittain tuonut hyvän harrastuksen pariin aina muutaman laulajan, toivottavasti näitä saadaan tänäkin vuonna.   Avoimien harjoitusten aikana on myös tilaisuus kuulla Hyvinkään Työväen Mieskuoron lähiajan toiminnasta ja tavoitteista, joihin kuuluvat perinteisten laitosesiintymisten ja –konserttien lisäksi ”Ruskailtamat” vanhan ajan malliin lauantaina 2.10. Hyvinkäänkylän työväentalolla sekä Joulukonsertti 3.12. Hyvinkääsalissa.  Vuosi 2011 aloitetaan helmikuun konserttimatkalla Turkuun ja vuoden 2012 suunnitelmissa on Pohjoismaiset musiikkijuhlat Ruotsin Landskronassa.

*************************************************************************************